Vlaming blieft frieten Sergio Herman

Nadat vorig jaar de eerste Vlaamse Frites Atelier in Antwerpen opende, volgen dit jaar openingen in Gent en Brussel. Ook luchthaven Zaventem zou op het lijstje staan. De Vlaming blieft kennelijk de frieten van Sergio Herman (foto).

De Gazet van Antwerpen,  waarop dit artikel is gebaseerd, doet het uitschijnen dat Frites Atelier een imperium is van Herman zelf. Dat blijkt niet helemaal juist. Frites Atelier is in Amsterdam bedacht en de bedenkers vroegen Herman het recept voor de frites te ontwikkelen. Daar heeft hij vervolgens anderhalf jaar de tijd voor genomen eer hij tevreden was. Met dat recept is Frites Atelier vervolgens de boer op gegaan in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Arnhem en dus Antwerpen.

Met een exclusief recept (inclusief keuze uit vijf verschillende sauzen), verbonden aan de naam Sergio Herman, zijn de frieten van Frites Atelier wel duurder dan een normaal bakje frieten. Daar krijg je naast het recept ook een mooi interieur in de frituur voor. Behalve frieten serveert men er ook snacks.

Om te voorkomen dat dit gratis reclame voor Herman wordt: ik eet zelden friet, weet niet of zijn frieten inderdaad zo lekker zijn en ben dus onbevooroordeeld :-).  De Antwerpenaren die dit lezen, mogen mij en de lezers in Gent, Brussel en de Nederlanders alvast hun oordeel doorgeven!

Zie ook de site van Frites Atelier zelf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *