Update ontploffing Paardenmarkt Antwerpen

Bij de ontploffing aan de Paardenmarkt in Antwerpen, maandagavond rond 21:30 uur, zijn 14 mensen gewond geraakt. De meesten niet al te ernstig. Dinsdagochtend zijn twee dodelijke slachtoffers gevonden.

Bron foto: Gazet van Antwerpen

De ontploffing deed zich voor op huisnummer 101 waar onder andere Italiaans restaurant La Primavera is gevestigd. Daar heeft de ontploffing zich echter niet voorgedaan, aangezien dat nog steeds min of meer overeind staat. Het moet dus in één van de bovenwoningen zijn geweest.

De Paardenmarkt ligt vlak bij de diverse campussen van Universiteit Antwerpen. Er wonen dan ook veel studenten op kot in de straat die begint bij de Italielei en doorloopt tot aan Klapdorp. Het stuk tussen Italielei en Hessenbrug is afgesloten voor verkeer en dat blijft zeker de hele dinsdagochtend zo.

Over de oorzaak is officieel nog niets bekend, al sloot de politie een terreurdaad meteen na de ontploffing uit. Sommige media wisten te melden dat zich een gasontploffing heeft voorgedaan en een bewoner vertelde dinsdag aan GvA dat al een hele dag een gasgeur in het gebouw hing.

Volg de situatie op de voet via de site van de Gazet van Antwerpen en via Twitter: @LPAntwerpen en @BZAntwerpen

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *