Toekomst Brussels Airlines nog onzeker

Wat afgelopen weekend al werd voorspeld, is vandaag uitgekomen: CEO Bernard Gustin (foto) van Brussels Airlines moet van het Lufthansa management opstappen. De Duitsers hebben geen vertrouwen meer in zijn aanpak. Zijn opvolgster, Christina Förster, begint op 1 april als nieuwe CEO. Voor de rest bleef alles vandaag in het luchtledige hangen.

Förster is de huidige commercieel directeur van Lufthansa en naar het schijnt de absolute vertrouweling van de topman van Lufthansa Carsten Spohr.

De vakbonden hoorden het nieuws tijdens een bijzondere ondernemingsraad om 17:00 uur vanmiddag en reageerden not amused. Vooral omdat Förster niet aanwezig was. De vakbonden beraden zich op acties.

Behalve Gustin moet ook de huidige financieel directeur van Brussels Airlines, Jan De Raeymaeker opstappen. Wie hem opvolgt, is nog niet bekend. Woensdagochtend hebben de vakbonden een gesprek met de CEO van Eurowings over de voortgang van de integratie van Brussels Airlines en de lage kosten dochter van Lufthansa. Tot die tijd blijft het lot van Brussels Airlines als zelfstandige dochter van Lufthansa in elk geval onduidelijk.

Bron: VRT

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *