sp.a wil Antwerpen terug veroveren onder leiding van Jinnih Beels

Niet de geplaagde Tom Meeuws, maar Jinnih Beels trekt de socialistische kar tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen op 14 oktober. Beels stond aanvankelijk nummer twee op de Samen lijst van Groen en sp.a, maar koos na het opheffen van die lijst voor de socialisten. Een keuze die nu dus is beloond met de nummer 1 positie.

Beels is geen onbekende in Antwerpen. Ze was hier een aantal jaren werkzaam als politiecommissaris om vervolgens naar Mechelen te vertrekken voor dezelfde functie. Toen ze op de lijst van Samen kwam te staan, zegde ze haar job bij de Mechelse politie op.

Dat Meeuws uiteindelijk geen lijsttrekker is geworden, hoeft geen verbazing te wekken. Zijn naam kleeft te veel aan het mislukken van Samen en onduidelijke vastgoedprojecten.

Beels wil naar eigen zeggen van Antwerpen weer een open, warme stad maken waar iedereen zich thuis voelt en volop kansen krijgt. De socialisten verwijten het bestuur van burgemeester Bart De Wever de buitensluiting van een aantal bevolkingsgroepen. Of Beels ook echt kans maakt om burgemeester te worden, moet sterk worden betwijfeld. Bart De Wever en zijn N-VA liggen mijlenver voor op sp.a en voormalig kartelpartner Groen zit daar zelfs nog tussen.

Tot 2012 was het een vaste zekerheid dat iemand van sp.a burgemeester van Antwerpen werd. Sinds het verlies van Patrick Janssens dat jaar lijken  die tijden voorlopig ver uit het zicht.

Bronnen: De Standaard, VRT radionieuws en eigen kennis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *