Politieke commotie over tweet Bart De Wever inzake dood peuter Mawda

N-VA partijvoorzitter Bart De Wever is weer eens de gebeten politieke hond nadat hij gisteravond een tweet de wereld inzond waarin hij stelde dat ook de ouders van de tweejarige Koerische peuter Mawda een grote verantwoordelijkheid dragen voor haar dood tijdens een politie onderschepping van een koelwagen waarin ze zaten, illegaal op weg naar Engeland.

Ouders van Mawda met oudere zoontje.

Zoals bekend, stierf het tweejarige meisje door een verdwaalde politiekogel. Afgeschoten door een agent op de bestuurder van de wagen, omdat deze gevaarlijk reed en niet wilde stoppen.

De Wever zei in de tweet dat ook de ouders een groot risico hebben genomen door illegaal te proberen Engeland te bereiken en dat niet voor de eerste keer. Daarom dragen zij volgens De Wever ook verantwoordelijkheid voor haar dood. De overige Vlaamse partijvoorzitters (links en rechts) vinden die tweet ‘niet opportuun’ en vragen voor sereniteit in deze kwestie. De Wever kaatst de bal terug door te zeggen dat juist hij kalm en feitelijk blijft en dat de overige partijen emotioneel reageren. ‘Het is niet de eerste keer dat men de dood van een kind instrumentaliseert om de open grenzen lobby te laten draaien’, aldus De Wever letterlijk voor de VRT-camera.

Ik kom in mijn column op zondag uitgebreid terug op deze kwestie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *