Oostenrijkse start-up vestigt zich in Luik

De Oostenrijkse start-up Miracor Medical vestigt zijn zetel in het Waalse Awans, provincie Luik, met een bijeengegaard startkapitaal van 25 miljoen euro.

De Waalse regering probeert Wallonië al enkele jaren op de kaart te zetten als een goede vestigingsplaats voor biotech- en medtechbedrijven en haalt met Miracor Medical een beloftevolle speler in de medische markt in huis. Het bedrijf heeft een techniek ontwikkelt om mensen na een hartoperatie beter medisch te kunnen begeleiden en wil die techniek vanuit Wallonië in Europa introduceren, na eerst nog verder onderzoek bij de eerste behandelde patiënten.

De Waalse regering, het Waals investeringsfonds en een Waalse private investeerder hebben gezamenlijk 25 miljoen euro bijeengebracht om de Oostenrijkers over te halen zich in Awans, provincie Luik, te vestigen. Dat de CEO van Miracor Medical de Belg Olivier Delporte is, zal de zaak zeker ook hebben vereenvoudigd. Naast de financiële en praktische hulp van de Waalse overheid waren ook de goede verbindingen met Nederland en Duitsland een belangrijke reden om voor Wallonië als vestigingsplaats te kiezen, aldus Delporte.

Bron: L’Echo (dit is een vertaalde samenvatting van een betalend artikel)

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *