Na maandag geen Brussels Airlines meer?

Brussels Airlines is sinds 2016 een dochteronderneming van het Duitse Lufthansa. Toen de Duitsers alle aandelen van Brussels Airlines in handen kregen, beloofden ze dat de Belgische luchtvaartmaatschappij haar naam zou mogen behouden, evenals haar Europese en transatlantisch netwerk. Volgens De Standaard zou dat na maandag wel eens verleden tijd kunnen zijn en is er dan feitelijk geen Brussels Airlines meer.

Met de overname was het plan om Brussels Airlines te integreren in Eurowings, de lage kosten maatschappij van Lufthansa. Brussels Airlines zou als voorbeeld voor Eurowings moeten dienen. Nu zouden de Duitsers echter van mening zijn dat er te weinig synergie bestaat tussen de twee merken en daarom zou de naam Brussels Airlines moeten verdwijnen. Daarnaast zou Brussels Airlines voortaan voornamelijk alleen nog maar goedkope Europese vluchten mogen uitvoeren en dus haar vluchten op bijvoorbeeld de USA, Canada en Afrika moeten staken (dit terwijl Brussels Airlines de afgelopen jaren juist nog nieuwe vliegtuigen voor deze lange afstanden had aangeschaft, red.).

De CEO van Brussels Airlines, Bernard Gustin, heeft zich uiteraard verzet tegen deze plannen, aldus De Standaard. Hij zou echter niet goed liggen bij de Duitsers en maandag uit het management van Lufthansa worden verwijderd.

Als Brussels Airlines inderdaad zijn merknaam verliest, heeft dat ook gevolgen voor Brussels Airport Zaventem. Brussels Airlines is daar immers een hub-maatschappij. Een positie die het ook zou kwijtraken en waardoor Zaventem minder aantrekkelijk wordt voor andere maatschappijen om op te vliegen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *