Liberalen willen geen nieuwe sociale woningen in Brussel

Open VLD en MR vragen om een stop van nieuwbouw van sociale huurwoningen in de stad Brussel. Volgens de Vlaamse en Waalse liberalen ‘zijn er te weinig sterke schouders om al die bewoners ervan op te vangen’.

De nummer 2 op hun gezamenlijke kieslijst, Els Ampe (foto), verklaart in De Standaard dit uitgangspunt: ‘Stop met sociale woningen te bouwen en investeer dat geld in de mensen die nu al in concentratiewijken leven. De slinger is doorgeslagen. We zijn op een punt gekomen dat te veel inwoners afhankelijk zijn van de overheid en dat er te weinig sterke schouders zijn om dat allemaal op te vangen.’

Een derde van de Brusselse woningen zijn OCMW-woningen of sociale woningen. Volgens Ampe ‘trekken ze armoede aan’ en mede daardoor ‘zijn Brusselaars nu de armste inwoners van België’. De liberalen willen eerst werken aan de sociale opmars van degenen die nu al in die woningen wonen.

De liberale wil verder meer mensen met een middeninkomen naar de stad lokken. Die middenklasse verlaat volgens Ampe nu juist de stad, omdat de privémarkt zwaar onder druk staat door de sociale woningbouw. Terwijl de middeninkomens het geld voor de stad moeten verdienen.

De huidige coalitiepartner van de liberalen in de stad Brussel, de Waalse PS, vindt het liberale standpunt ‘bizar’. Volgens de PS zijn in Brussel beide typen woningen nodig: en woningen voor de middenklasse en sociale woningbouw.

Bron: De Standaard

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *