Inbraak in Belgisch onderkomen Puigdemont

Twee mannen verkleed als Guardia Civil officieren hebben weten in te breken in het onderkomen van de Catalaanse leider Puigdemont in Waterloo. Ze troffen hem niet, want hij zat in Zwitserland.

Archieffoto.

Sinds de verkiezingen in Catalonië van eind december vorig jaar is in feite niets veranderd in de patstelling tussen Puigdemont en de Spaanse regering. Alhoewel zijn partij die streeft naar onafhankelijkheid opnieuw de grootste werd, weigert de regering Rajoy met hem te praten. Sterker nog: mocht hij ook maar één voet op Spaanse bodem zetten, wordt hij gelijk gearresteerd voor onder andere corruptie.

Vandaar dat Puigdemont nog steeds in België verblijft waar hij oktober vorig jaar naartoe trok samen met enkele medestanders. Waterloo dus. Twee mannen van de beweging Spanish Democracy and Unity waren achter zijn verblijfplaats gekomen en gingen op bezoek om hen te ‘arresteren’, verkleed als Guardia Civil officieren. Puigdemont was niet thuis. De twee werden gearresteerd en gesommeerd het terrein te verlaten.

Puigdemont zit in Genève en reist van daaruit door naar Finland. In de rest van Europa kan hij zich vooralsnog vrij bewegen. Of hij op de hoogte is van de inbraak en nu verscherpte bewaking krijgt bij thuiskomst, vertelt het verhaal niet.

Bron: Think Spain

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *