Nieuws van de dag

Op deze pagina vindt u iedere dag het meest recente nieuws op het gebied van politiek, economie, cultuur en entertainment. Uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Alle nieuwsberichten staan altijd in de rechterkolom (recente berichten).

Politieke landschap

Wie heeft het voor het zeggen in België? Er zijn maar liefst zes regeringen. Hieronder staan de afzonderlijke regeringsleiders. Wat de bevoegdheden van al die regeringen zijn, licht ik wel toe in de nieuwsberichten, indien van toepassing. Uiteraard komen ook de afzonderlijke ministers aan bod, als ze iets hebben te melden. U leert ze wel kennen in 2018. Net als de burgemeesters van de grote steden. Die komen in 2018 veelvuldig in het nieuws, want oktober dat jaar zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Die weer een voorbode gaan vormen voor de mogelijke uitslag van de landelijke parlementsverkiezingen (alle parlementen) in 2019.

Vlaams premier Geert Bourgeois van de N-VA, de Nieuw-Vlaamse Alliantie. Bron foto: N-VA
Federaal premier Charles Michel van de Waalse liberalen, MR Bron foto: Politico

 

 

 

 

 

Waals premier Willy Borsius, MR
Rudi Vervoort, premier van de regering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest namens de PS Bron foto: Presscub.be

 

 

 

 

 

 

Rudy Demotte, premier van de Federatie Wallonië-Brussel (Franstalige gemeenschap)
Oliver Paasch,van ProDg, premier van de regering van de Duitstalige gemeenschap Bron foto: Diplomaat magazine

 

 

 

 

 

 

Economie

Het economische nieuws zal zoveel mogelijk proberen verbanden te leggen tussen Nederland en België. Veel Nederlandse retailbedrijven zijn bijvoorbeeld ook actief in Vlaanderen en Brussel.  Daarnaast komen de economische actoren in het politieke middenveld regelmatig voorbij. Denk aan de vakbonden, werkgevers- en ondernemersorganisaties etc.

Cultuur en entertainment

Menig Nederlandse band, artiest of kleinkunstenaar treedt regelmatig op in Vlaanderen. Daar besteed ik uiteraard aandacht aan. Maar ook andersom. Belgische artiesten die in Nederland bekend zijn, komen aan bod wanneer er nieuws rondom hen is.

Mocht er werkelijk breaking nieuws zijn dat een grote impact heeft op het dagelijks leven in België of een van de gewesten, dan verschijnt dat op de pagina Calamiteiten.