Herdenking Hugo Claus in Letterenhuis Antwerpen

Tien jaar geleden overleed een van de grootste Vlaamse schrijvers van de 20e eeuw, Hugo Claus. Om zijn tiende sterfjaar te herdenken, pakt Het Letterenhuis in de Minderbroedersstraat te Antwerpen uit met een expositie en vele activiteiten.

Dat juist Het Letterenhuis veel aandacht aan Claus gaat besteden, is niet vreemd. Het bezit immers al het complete nagelaten archief van de schrijver.

De expositie is getiteld ‘Hugo Claus, achter vele maskers’ en tracht de complexe schrijver die Claus was tot leven te brengen. De expositie is opgezet door curator Hilde Van Mieghem en focust op de hoofdthema’s Tweede Wereldoorlog en liefde.  De opening is op zaterdag 17 maart en de tentoonstelling valt te bezichtigen tot en met zondag 1 juli.

Evenwijdig aan de expositie organiseert Het Letterenhuis de nodige extra activiteiten rondom Claus: een leesclub, schrijfworkshops, gesprekken en twee festivals.

Ook de Brusselaars kunnen zich verdiepen in de persoon Claus en zijn werk. Op maandag 19 maart is er in Bozar  – Paleis voor Schone Kunsten een literair-muzikale avond onder leiding van curator Marc Didden.

Alle details over de genoemde expositie en activiteiten vindt u op de site van Het Letterenhuis.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *