Frans Muller nieuwe CEO Ahold Delhaize?

Binnen Ahold Delhaize zou binnenkort een stoelendans gaan plaatsvinden, meldt De Standaard. Huidig CEO Dick Boer zou worden opgevolgd door huidig deputy CEO Frans Muller (foto), misschien deze week al.

Bij de fusie tussen de twee supermarktholdings in 2015 werd Boer CEO van Ahold Delhaize. Volgens de krant was toen al sprake van een scenario dat Muller hem na een tijdje zou opvolgen. Dat moment lijkt nu dus aangebroken. Boer zou nu terugtreden om voorzitter van de raad van commissarissen te worden. Er blijft dus nog maar één CEO over.

Muller is goed bekend met de Delhaize tak. Hij was ten tijde van de fusie CEO van Delhaize. Bovendien is hij lid van de raad van bestuur van de Vlaamse Vlerick Business School. In België hoopt men daardoor dat hij wat meer evenwicht gaat brengen in de aandacht tussen de twee holdings, ook al is Muller net zo goed een Nederlander.

Muller was tot voor kort ook verantwoordelijk voor de Amerikaanse activiteiten van Ahold Delhaize, maar die functie is onlangs overgenomen door Kevin Holt. Nochtans zullen de VS ook in zijn functie als CEO de nodige aandacht blijven vragen van Muller, want Ahold Delhaize heeft het er moeilijk. Vooral doordat Amazon zich met de overname van Whole Foods afgelopen zomer stortte op de verkoop van verse voeding, wat de koers van het aandeel Ahold Delhaize deed kelderen.

Bron: De Standaard

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *