Françoise Schepmans beste burgemeester ter wereld?

De liberale burgemeester van de Brusselse deelgemeente Sint-Jans-Molenbeek, Françoise Schepmans, staat op de lijst van nominaties voor de titel ‘beste burgemeester ter wereld’.

Archieffoto

Sint-Jans-Molenbeek is de deelgemeente waar de jihadisten van de aanslagen in Parijs en Brussel vandaan kwamen. Schepmans doet er alles aan van dat negatieve imago af te komen. Nog vorig jaar verbood ze daarom een bezoek van Filip Dewinter en Geert Wilders aan de deelgemeente die daar op ‘Islamsafari’ wilden.

Nu is Molenbeek dus positief in het nieuws. Schepmans is een van de 38 burgemeesters uit 24 landen die zijn geselecteerd. Dit jaar richt de  organiserende The City Mayors Foundation zich speciaal op vrouwelijke burgemeesters. De foundation let vooral op eerlijkheid, integriteit, management skills en kennis van economische en financiële zaken. Ten slotte moet de winnende burgemeester klaarstaan voor alle inwoners.

Mocht Schepmans worden uitverkoren, heeft zij niet de Belgische primeur. Die was voor burgemeester Bart Somers van Mechelen in 2017 (beste burgervader van 2016).

Bron: VTM (op de site van Bruzz vind ik het niet zo snel terug)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *