‘Flip-flopperij’ De Wever inzake kernuitstap valt slecht bij CD&V en Open Vld

N-VA partijleider Bart De Wever heeft zijn coalitiepartners in de Vlaamse en federale regering, CD&V en Open VLD, weer eens tegen zich in het harnas gejaagd.  Dit keer met zijn uitspraak afgelopen woensdagavond dat hij twijfelt aan het realiteitsgehalte inzake de kernuitstap in 2025.

Archieffoto

De Wever zei letterlijk tijdens een debat georganiseerd door technologiefederatie Agoria: ‘Uit de fossiele brandstof stappen, uit de kernenergie stappen en de elektrificatie van het wagenpark allemaal tegen 2030 realiseren is niet realistisch op het vlak van bevoorrading en prijs.’

CD&V energiespecialist Robrecht Bothuyne verweet De Wever in een tweet ‘flip-flopperij’ in het energiedossier. Ook de Open Vld energiespecialist Frederik Schiltz was verbaasd over de uitspraken van De Wever: ‘De Wever speelt met de welvaart van de Vlaming. De kernuitstap uitstellen kost alleen maar geld’, volgens Schiltz.

Flip-flopperij mag je De Wever wel verwijten. In elk geval spreekt de N-VA niet met gelijke monden. Vlaams premier Geert Bourgeois, ook N-VA, gaat bijvoorbeeld voluit voor duurzame energie. Waarom De Wever dan telkens weer twijfels zaait, daar hebben Bothuyne en Schiltz wel hun gedachten over die je kunt lezen op de site van Knack.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *