DierAnimal gepresenteerd: Belgische zusterpartij Partij voor de Dieren

Terwijl al diverse landen in de wereld een zusterpartij van de Partij voor de Dieren kennen, ontbrak zo’n zusterpartij nog in België. Tot vandaag. Deze ochtend werd DierAnimal gepresenteerd, de officiële Belgische zusterpartij van de PvdD. Een van de oprichters en vice-voorzitter is Peter Verhaegen uit Schaarbeek (foto).

 

De partij telt zes bestuursleden, keurig verdeeld over beide seksen, die al als dierenrechtenactivist actief zijn. De partij wil meedoen aan alle komende verkiezingen en komt zowel op in Vlaanderen, Brussel als Wallonië. Wat de federale verkiezingen betreft, mikt de partij op één zetel in het federaal parlement. Wat niet gemakkelijk gaat zijn, gezien er voor het federale parlement een kiesdrempel bestaat van 5%.

Het eerste doel van de nieuwe partij is dierenwelzijn continu op de agenda te krijgen. Verhagen: ‘Ook al zijn er twee ministers en een staatssecretaris in ons land bevoegd voor dierenwelzijn, we denken dat er nood is aan een “abolitionistische” dierenpartij die druk uitoefent op de klassieke partijen die in feite niets doen voor de dierenrechten, tenzij wanneer een schandaal uitbreekt door bijvoorbeeld undercoverbeelden van dierenmishandeling die in een slachthuis zijn gedraaid.’

DierAnimal mag zoals alle zusterpartijen alvast op de mentale en praktische steun van de Partij voor de Dieren rekenen. De website moet nog verder worden aangekleed.

Bron: Het Nieuwsblad en radionieuws VRT

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *