Dewinter nodigt Wilders uit in Antwerpen

PVV-leider Geert Wilders bezoekt op 2 september Antwerpen. Dat doet hij op uitnodiging van Antwerps Vlaams Belang kopstuk Filip Dewinter. De laatste wil zo de 23.000 in Antwerpen woonachtige Nederlanders aanspreken. Zij mogen op zondag 14 oktober ook stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

Het Vlaams Belang en de PVV werken al geruime tijd innig samen om de ‘islamisering’ in Nederland en België tegen te gaan. Vorig jaar wilden de twee nog op ‘islamsafari’ in de Brusselse gemeente Molenbeek. Een initiatief dat door burgemeester Françoise Schepmans van Molenbeek werd verboden.

Het programma in Antwerpen oogt onschuldiger. De twee bezoeken de Vogeltjesmarkt, organiseren een meet and greet in een Antwerps café en een ‘verrassingsactiviteit in de stad’.  Dewinter presenteert op die dag ook een vrouwelijke kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen, zo maakte hij eveneens bekend.

Vlaams Belang doet het in de Antwerpse peilingen niet bijster goed met een score van onder de 10%. Dat was in 2006 nog wel anders, toen Dewinter zelfs kans op het burgemeesterschap maakte. Die tijden zijn lang vervlogen sinds Bart De Wever zijn intrek nam op het Schoon Verdiep, niet op zijn minst door aardig wat stemmen van voormalig VB-kiezers.

Bron: De Morgen en eigen duiding

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *