Delhaize België krijgt Nederlandse financieel directeur

Maar liefst drie directieleden van Delhaize België stappen op. Daarvoor in de plaats komt onder andere de huidige VP Finance van Ahold in Tsjechië, Siger Spaans (foto). Spaans wordt bij Delhaize België financieel directeur en de eerste Nederlander in de directie.

Spaans heeft bij Ahold/AH al een lange carrière erop zitten. Hij is er in 2000 begonnen en bekleedde sindsdien verschillende financiële posten. In 2008 stapte hij voor 4 1/2 jaar over van AH naar Ahold dochter Gall & Gall. Zijn stek als VP Finance in Tsjechië was zijn eerste buitenlandse post.

Alhoewel Ahold-Delhaize één beursgenoteerde onderneming is, opereren hun merken wel apart. Zowel AH als Delhaize hebben daarom een eigen directie. Bij Delhaize België is de Fransman Xavier Piesvaux sinds kort de nieuwe CEO. Spaans zal onder zijn leiding vallen.

Delhaize doet het in het buitenland overigens beter dan in eigen land qua omzet. In België maakt de holding slechts een bescheiden winst. In 2016 was zelfs sprake dat enkele vestigingen zouden moeten sluiten. Daar zijn de vakbonden vooralsnog met succes tegen in verzet gekomen.

Bronnen: De Standaard, LinkedIn, eigen kennis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *