Clip Hadise te pikant voor Turkse overheid

De nieuwe clip van de Belgisch-Turkse zangeres Hadise, Sifir Tolerans, is te pikant voor de Turkse mediareguleringsinstantie RTUK. De Turkse zenders die de clip hebben uitgezonden, kunnen een boete ter hoogte van 2% van hun advertentie-inkomsten verwachten.

Beeld uit de clip van Sifir Tolerans

Hadise is geboren in Mol, provincie Antwerpen, en kreeg een platencontract na deelname aan de Vlaamse versie van Idol. Zij heeft meerdere succesvolle albums op haar naam staan, in Turkije en België. In 2009 deed ze namens Turkije mee aan het Eurovisiesongfestival. In dat jaar verhuisde ze ook definitief naar Turkije.

Nu heeft ze dus haar eerste rel in haar vaderland te pakken. De RUTK betitelt de clip als ‘bijna op hetzelfde niveau als een erotische film’. Werkelijk? Misschien kijk ik er met te westerse ogen naar, maar ik zie niets schokkends. Ja, een bloot been, blote schouders bij Hadise en een blote mannenborst. Of is het feit dat Hadise en haar mannelijke tegenspeler ruzie maken in de clip misschien de steen des aanstoots?  In hoeverre staan vrouw en man op gelijke voet in het hedendaagse Turkije van president Erdogan …?

Bronnen: De Standaard en Wikipedia

De gewraakte clip.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *