Charles Michel wil in hogere versnelling verder bouwen aan Europa

Premier Charles Michel heeft tevreden gereageerd op het feit dat Duitsland eindelijk weer een regering heeft. Dat vormt voor hem echter geen aanleiding weer rustig te gaan zitten. Integendeel: ‘We moeten een versnelling hoger schakelen in Europa. Er is geen tijd te verliezen’, communiceert hij in een persbericht.

Archieffoto

Michel zegt dat hij stappen vooruit wil zetten in het Europese project. Op het gebied van immigratie, de versterking van de economie en veiligheid. Hij is ervan overtuigd dat de nieuwe regering Merkel bereid zal zijn de Europese kar weer te trekken.

Michel waarschuwt verder voor de dreiging van het protectionisme in de wereldhandel, de verzwakking van het multilateralisme en de klimaatproblematiek. Hij wil ten slotte de samenwerking met de Afrikaanse landen verstevigen.

Alhoewel bondskanselier Angela Merkel en haar Grosse Koalition genoeg Europees gezind zijn, blijft het natuurlijk afwachten of haar nieuwe coalitie stabiel genoeg zal blijken te zijn om niet alleen binnenlands maar ook in Europa de nodige handen uit de mouwen te schudden.

Bron: persbericht Charles Michel

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *