Charles Michel peilt stemming bij Russen

Federaal premier Charles Michel is momenteel op staatsbezoek in Rusland. Hij peilt er de stemming bij de Russen om weer politieke en economische zaken te willen doen met Europa, ondanks het feit dat de Europese sancties vooralsnog nog steeds van kracht zijn.

Charles Michel (l) en Russisch premier Dmitri Medvedev

Zijn Russische collega Dmitri Medvedev is alvast blij met de komst van Michel en benadrukt dat de Europese sancties tegen Rusland ‘niet nuttig zijn in de relatie tussen Europa en Rusland’. Medvedev zou liever zien dat de landen weer meer gaan samenwerken, bijvoorbeeld op het vlak van terrorismebestrijding. Michel zei op zijn beurt dat het nodig is als Europese Unie niet alleen over Rusland te praten, maar ook met Rusland.

Als het gaat om de gevolgen van de Europese sancties tegen Rusland voor de Belgische export, dan hebben vooral de fruittelers daar last van. Het is niet gezegd dat voor hen de export gelijk weer makkelijker wordt, ondanks de mooie woorden over en weer.

Op het driedaagse programma van Michel dat maandag 29 januari begon, staat ook een ontmoeting met president Vladimir Poetin en hij zal Belgische ondernemers ontmoeten die in Rusland wonen en werken.

Bron: Knack en Knack

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *