CEO Proximus wil Facebook laten mee investeren in digitale netwerken

De Belgische telecomaanbieder Proximus (voorheen Belgacom) heeft een goed financieel jaar achter de rug. CEO Dominique Leroy (foto) is dan ook een tevreden mens. Zij wil echter meer investeren in het upgraden van de digitale netwerken en kijkt daarbij ook naar social media giganten als Facebook en Google.

Proximus kreeg in 2017 meer klanten erbij en zag zowel winst als omzet licht stijgen. Daarover toont Leroy zich tevreden, net als over de gepleegde overnames, uitbreiding van het aanbod op tv/digitaal en de verbetering van het netwerk. De telecomaanbieder weet vooral steeds meer grote bedrijfsklanten te strikken als partner voor hun digitale transformatie. De ICT activiteiten dragen nu 38% bij aan de omzet van Proximus.

De consumenten hadden minder reden tot juichen in 2017 met een prijsstijging, een tv-panne en een verouderd telefoonabonnement dat niet bleek te kunnen worden opgezegd. Leroy bekent deels mea culpa en belooft dit jaar beterschap. Onder andere door een betere organisatie van de klantendienst en een vereenvoudigde factuur ‘waardoor een klant zijn probleem niet meer twee of drie keer hoeft uit te leggen. Of hij nu een winkel binnen stapt, belt of mailt’.

Het stokpaardje van Leroy in 2018 en de jaren daarop ligt echter in het upgraden van de digitale netwerken. Daarbij wil ze ook grote social media bedrijven als Facebook en Google betrekken, die dan erin mee zouden moeten investeren. Een gedachte die weinig gehoor vindt in Europa. Naar verluidt zou alleen de Franse president Macron het toejuichen. Leroy is echter stellig: ‘Facebook en co zijn ongelooflijk rijk. Ze hebben gratis toegang tot globale netwerken en verdienen massa’s geld met de consumentendata die ze op die manier vergaren. Op die manier vloeit het geld weg van Europa naar de VS en Azië. Hen een bijdrage vragen, komt Europa en zijn burgers ten goede.’

Bron: samenvatting artikel De Tijd

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *