Brussel Centraal krijgt een Google Academy

Helemaal zeker is het nog niet, maar de Waalse zakenkrant L’Echo durft er toch al melding van te maken: er komt een Google Academy op Brussel Centraal en wel in de digitale campus van BeCentral aldaar.

De Google Academy heeft als doel mensen te motiveren een digitale onderneming op te zetten. BeCentral bestaat sinds 2010 en heeft eveneens als doel België als een digitaal ondernemend land op de kaart te zetten. De twee zouden elkaar dus perfect aanvullen.  Voor de stad Brussel, ten slotte, is het een mooi kans zich opnieuw als Europese digitale hub te presenteren. In Europa bevindt zich alleen in Londen al een Googkle Academy.

BeCentral huurt nu op Brussel Centraal 2.500 vierkante meter aan ruimte van de NMBS en heeft de financiële gelegenheid om uit te breiden. De Google Academy zou dan op een nieuw te huren oppervlakte van 1.000 vierkante meter moeten komen, waar al werken aan de gang zijn om het verhuurbaar te maken.

Sinds de start in BeCentral in 2010 zijn in Brussel al 3.000 banen in de digitale economie gecreëerd als start-ups. Alle start-ups hebben momenteel de intentie door te gaan.

Bron: samenvatting/vertaling betalend artikel L’Echo

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *