Boodschappen het goedkoopst bij Colruyt

Zoals ieder jaar vergeleek consumentenorganisatie Test-Aankoop de prijzen in de diverse Belgische supermarktketens. Ook dit jaar bleek de Colruyt groep de goedkoopste.

Een winkelkar met een mix van A-merken, huismerken en verse producten is bij Colruyt zo’n 3% goedkoper dan bij nummer 2 in het onderzoek AH. Als alleen naar merkproducten wordt gekeken, is het verschil slechts 2%.

Delhaize blijkt een pak duurder. Daar kost een winkelmandje met dezelfde inhoud zo’n 10 à 12% duurder dan bij Colruyt en in de Proxy Delhaize (de kleinere winkels voor de snelle boodschap die ook op zon- en feestdagen open zijn) ben je het duurst uit. Opvallend: Aldi en Lidl zijn alleen goedkoper met hun huismerken. De duurste supermarkten zijn Match en Smatch. Wat de Carrefour betreft, hangt het ervan af in welk type winkel je de boodschappen doet.

Hoe komt Colruyt zo goedkoop? Naar eigen zeggen vergelijken ze elke dag alle prijzen van de concurrenten en passen ze de eigen prijzen, indien nodig, direct aan.

Is het nog een beetje praktisch/gezellig winkelen bij Colruyt ten slotte? In het Test-Aankoop onderzoek tonen de klanten zich ook daarover het meest tevreden bij Colruyt.

Bron: Retail Detail

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *