Belgische hypermarkten Carrefour de klos door herstructurering

Zoals gevreesd, ontkomt ook België niet aan de gevolgen van de afgelopen dinsdag aangekondigde herstructurering bij Carrefour. Vooral de hypermarkten blijken de klos. Bij de supermarkten zijn vooralsnog geen maatregelen aangekondigd.

De hypermarkten in Genk en Angleur moeten de deuren sluiten. Die in Westerlo, Brugge Sint-Kruis en Haine-Saint-Pierre veranderen van een hypermarkt in een kleinere supermarkt. Ook de hypermarkt in Turnhout moet inkrimpen, maar blijft een hypermarkt. Efficiëntiemaatregelen worden verder doorgevoerd in alle 44 Belgische hypermarkten. Het banenverlies in deze tak zou maximaal op 1.053 jobs kunnen uitkomen. Daarnaast verdwijnen nog eens 180 jobs op het Belgische hoofdkantoor.

De sluitingen en herstructureringen leiden niet noodzakelijk tot het genoemde aantal ontslagen. Mensen kunnen binnen het bedrijf wellicht een andere functie krijgen. Bij Carrefour België werken in totaal 11.500 mensen (hypermarkten, supermarkten, buurtwinkels en afhaalpunten bij elkaar opgeteld).

De socialistische vakbond BBTK spreekt van een ‘kille sanering’. Of er acties komen, was donderdag na het bekend worden van de plannen nog niet bekend.

Bron: De Standaard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *