Belgische bedrijfsleiders willen meer vrouwen aan de top

België presteert niet best waar het gaat om het aantal vrouwelijke leidinggevenden in grote ondernemingen. Slechts een op de vier leidinggevenden is van het vrouwelijke geslacht in België. In een opiniestuk op de site van de VRT pleiten 50 CEO’s/leidinggevenden voor verandering.

De CEO’s komen met hun oproep op deze Internationale Vrouwendag die als thema heeft ‘vrouwen en mannen zijn overal gelijkwaardig’. Niet in het Belgische bedrijfsleven, constateren zij. Ze baseren zich onder andere op de gendergelijkheidsindex van het Wereld Economisch Forum waarin België slechts de 31e plaats bezet.

Hoe komen er meer vrouwen in de top van het Belgische bedrijfsleven? De CEO’s pleiten voor een actieve rol van henzelf en de directies in het aanmoedigen, begeleiden en promoveren van vrouwelijk leidinggevend talent op het hoogste niveau. Die nieuwe vrouwelijke leidinggevenden kunnen dan een voorbeeldfunctie in de organisatie vervullen. Daardoor wordt aan jonge ambitieuze vrouwen duidelijk gemaakt dat een gezin en een succesvolle carrière wel degelijk samengaan. Want, die jonge vrouwen laten zich nu te veel afschrikken, menen de CEO’s.  Naast hun eigen bedrijven moet natuurlijk ook de rest van ondernemend België actief deelnemen.

Alle 50 ondertekenaars (v/m) van de oproep staan met naam, functie en het bedrijf waaraan zij leiding geven genoemd op de site van de VRT.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *