Appartement huren in Vlaanderen steeds prijziger

Dat de woningmarkt in Nederland overspannen is met krankzinnige huurprijzen op de particuliere markt, zelfs voor optrekjes van zeer bescheiden omvang, ondervind ik dagelijks bij mijn zoektocht naar een appartement/studio in de Randstad. Hoe staat het met de huurprijzen op de particuliere markt in Vlaanderen? Die stijgen net zo goed! Voor een beetje deftige woning kom je in heel Vlaanderen bijna ook nergens meer met 600 euro. Dat schrijft de huurdersbond in zijn jaarverslag.

De huurdersbond constateert in zijn jaarverslag over 2017 dat de particuliere huren de afgelopen vijf jaar met 10,21% zijn gestegen. Het dubbele van de inflatie. Woningen worden ook vooral duurder door de stijgende energielasten. De gemiddelde huurprijs ligt nu voor het eerst boven de 600 euro.

Huren, is het duurst in Vlaams-Brabant waar je gemiddeld 647 euro betaalt. West-Vlaanderen is het goedkoopst met een gemiddelde huurprijs van 567 euro per maand.

Ook in Vlaanderen zijn er sociale huurwoningen voor mensen met weinig inkomen. Analoog aan die in Nederland geldt ook hier voor die huurwoningen dat er een wachtlijst is waarop je gemakkelijk enkele jaren zult moeten staan.

De Standaard nam de proef op de som en ging op onderzoek uit naar wat je voor 600 euro dan nog wel zoal kunt huren in Vlaanderen. Dat bleek niet veel bijzonders.

Bron: De Standaard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *